Multifunkčné, praktické a odolné detské cyklovozíky

Datum: 09.02.2022

Čo si predstavíte pri vyslovení slovného spojenia detský cyklovozík? Ako prvá sa vám iste vybaví pomôcka pre cyklistov, ktorá sa upevňuje za bicykel.

detské cyklovozíky

Máte čiastočne pravdu, pretože prioritne slúžia detské cyklovozíky na prevoz dieťaťa alebo detí počas cyklistických výletov. Dnešné cyklovozíky už nie sú len o cyklistike. Vďaka doplnkom získate multifunkčného pomocníka na výlety počas leta i zimy.

S cyklovozíkom do prírody i do mesta

Detský cyklovozík si kupujú hlavne rodičia malých detí, ktorí milujú sledovať prírodu zo sedla bicykla. Títo rodičia dobre vedia, že investovať do kvalitného vozíka sa im vyplatí. Získajú vozidlo pre jedno alebo dve deti, ktoré využijú v meste i v prírode. Stačí upevniť nosiče bicyklov na strechu alebo na ťažné, zbaliť cyklovozík do auta a môžu vyraziť na výlet prakticky kamkoľvek. Cyklovozík rýchlo a bezpečne upevníte za bicykle, môžete sa venovať spokojnej jazde a nadšené bude aj vaše dieťa. Nechať sa voziť v cyklovozíku je oveľa zábavnejšie a pohodlnejšie ako sedieť v sedačke. Detské vozíky za bicykel sú určené pre deti od pár mesiacov až po niekoľko rokov (približne do 7 roku veku dieťaťa). Najmenšie deti vo vozíku spokojné spinkajú vďaka špeciálnej vložke pre bábätká. Väčšie deti z vozíka iste nevypadnú, pretože sú vozíky zabezpečené pásmi a rôznymi detskými poistkami. Obávať sa nemusia ani rodičia. Detský cyklovozík je skonštruovaný takým spôsobom, aby sa pri páde bicykla neprevrátil.

Pozor na to, čo kupujete

Popularita detských cyklovozíkov tak stúpa, že na trh neustále prichádzajú nové značky a nové modely vozíkov. Pozor na to, čo kupujete. Vždy je nutné prihliadať na funkcie a vlastnosti cyklovozíka. Cena by mala byť druhoradá. Dobre si všímajte vnútro vozíka, chrbtica dieťaťa musí mať oporu v oblasti krku a trupu. Bezpečnostné pásy by mali disponovať viacbodovým zabezpečením. Vďaka vyššej nosnosti vozíka využijete cyklovozík niekoľko rokov. Podozrivo lacné detské vozíky nemajú takmer žiadne alebo dokonca žiadne odpruženie. Nie sú vhodné na jazdenie po lese a dieťa v nich trpí. Odporúčame vám na odpružení nešetriť a doplatiť si za listový systém odpruženia. V oblasti váhy vozíka musíte nájsť vhodný kompromis. Ťažšie detské vozíky sú odolnejšie, ale horšie sa s nimi jazdí a manipuluje.

Čo s cyklovozíkom mimo výletov do hôr?

Cyklovozík sa dá okrem jazdy na bicykli využiť aj ako obyčajný kočík. Znamená to, že na dovolenku nemusíte zbaliť kočík i vozík. Okrem toho sa niektoré modely cyklovozíkov dokážu zmeniť na jogger vozík. Upevníte si ho okolo pása a môžete sa venovať obľúbenému behu alebo korčuľovaniu. V zime je možné isté typy cyklovozíkov zmeniť na pojazdný kočík s lyžami. Sami musíte uznať, že neexistuje multifunkčnejšia pomôcka ako cyklovozík pre deti.

 

 

Čítané: 343 x