Multripress do domu nie je bláznovstvo, ale skvelý nápad

Datum: 28.02.2023

Multipress patrí medzi väčšie stroje na posilňovanie, a preto ho nájdete hlavne vo fitness centrách. Pri pohľade na stránky internetových obchodov zistíte, že multipress nemusí mať len obrovské rozmery.

Multripress do domu

Menšie stroje alebo stojany sa bez problémov zmestia do každej obývačky. Ideálne je však, ak máte väčšiu pivnicu a priestor vám dovolí kúpiť variabilnejší stojan.

Multripress a lavica na cvičenia patria k sebe

Či už kúpite menší bench press, alebo mohutný multipress stojan, vždy budete potrebovať lavicu. Lavica na cvičenie vám umožní dvíhať závažia nielen v stoje, ale tiež ležmo alebo po sediačky. Lavica sa vám zíde aj v prípade, že nad multipressom ešte len uvažujete a máte doma sadu činiek alebo nakladacie činky. Stabilné lavice na cvičenie je možné využiť aj počas robenia zhybov alebo cvičenia s odporovou gumou a expandermi. Možnosti lavice v spojení s inými pomôckami na formovanie svalov sú neobmedzené. Pre inšpiráciu vám odporúčame preskúmať ponuku e-shopu inSPORTline.

Multripress alebo multripress stojan

Na domáce využitie sú určené dva stojany, ktoré rozmerovo zapadnú aj do menšieho priestoru. Ide o multipress alebo multipress stojan. Aké sú medzi nimi rozdiely?

Multipress stojan

Multipress stojan spolu s lavičkou umožňuje realizovať silový tréning so vzpieračskou tyčou. K stojanu sa dokupujú závažia s rôznou hmotnosťou. Veľký výber kotúčov znamená väčšie možnosti tréningu. Podopretý o lavicu na cvičenie sa nemusíte starať o udržovanie rovnováhy alebo kontrolovať postoj. Posadený na lavici bezpečne realizujete tlakové alebo ťahové pohyby s rôznou záťažou. Pre začiatočníkov môže byť ťažké odhadnúť váhu, a preto by mali cvičiť pod dozorom alebo so sparing partnerom.

Multripress

S multipressom netrénujete len ťahy a vrchnú časť tela. Multripress umožňuje efektívne tréningy celého tela. Stabilná základňa je zárukou, že multipress vydrží aj väčšie zaťaženie. U domácich modelov ide o zaťaženie okolo 150 kg. Vodiaca tyč s ložiskami plynulo posúva tyč s kotúčmi. Vďaka vodiacemu systému dokážete cvičiť drepy s plne naloženou vzpieračskou tyčou. Bezpečnostný systém je zárukou, že sa nezraníte ani vtedy, keď to so záťažou mierne preženiete.

 

 

Čítané: 117 x