Let balónom - romantický zážitok na celý život

Datum: 09.02.2024

Ak chcete prežiť romantický zážitok na celý život, let balónom je ideálna voľba. Let balónom je perfektný darček, keď chcete osláviť výročie, narodeniny, svadbu alebo len prekvapiť svoju polovičku.

Ako sa nasledovník vlka stal najlepším priateľom človeka?

Datum: 03.01.2022

Čo vlastne o psoch vieme? Odkiaľ pochádzajú? Ako sa im podarilo stať sa pre nás takými dôležitými?

Prečo je ticho niekedy tou najlepšou odpoveďou?

Datum: 29.12.2021

V našom každodennom živote sa neustále o niečom s niekým rozprávame, či už je to každodenný rozhovor, stretnutie, odpoveď na seminári alebo vtipný príbeh, ktorý si rozprávate s priateľmi.

Kto bol vlastne svätý Mikuláš?

Datum: 23.12.2021

Kto bol svätý Mikuláš a čo vieme o ňom z historického hľadiska povedať? Informácie o Mikulášovi by sa v prameňoch dali zhrnúť do jedného odseku. Takáto stručnosť je oprávnená, keďže o tejto postave, napriek jej súčasnej popularite, nevieme povedať veľa.

Kedy sa vlastne skončila druhá svetová vojna a kto bol jej poslednou obeťou?

Datum: 23.12.2021

Máj? August? Alebo september? Kedy sa vlastne skončila druhá svetová vojna? Je v tom trochu zmätok. Na Slovensku sa oslavuje Deň víťazstva 8. mája preto, že práve v tento deň v roku 1945 podpísali predstavitelia vrchného velenia nacistického Nemecka Akt bezpodmienečnej kapitulácie.

História Vianoc. Viete, prečo oslavujeme Vianoce v decembri a zdobíme vianočné stromčeky?

Datum: 17.12.2021

Kedy „vznikli“ Vianoce?

Podľa historických záznamov sa prvé Vianoce oslavovali pri­bližne v 4. storočí. Nie je to však ani zďaleka jediný sviatok, ktorý si v minulosti ľudia v decembri pripomínali. V mnohých krajinách v tomto období oslavovali rôzne pohanské zvyky a tradície.