Let balónom - romantický zážitok na celý život

Datum: 09.02.2024

Ak chcete prežiť romantický zážitok na celý život, let balónom je ideálna voľba. Let balónom je perfektný darček, keď chcete osláviť výročie, narodeniny, svadbu alebo len prekvapiť svoju polovičku.

Let balónom - romantický zážitok na celý život

Poradíme vám, ako si let balónom vybrať a ako sa na let pripraviť.

Zistite podmienky a cenu letu

Let balónom ponúkajú agentúry, ktoré sa orientujú na realizáciu zážitkov. Tento let ako zážitkový darček je závislý od počasia, preto je dôležité, aby ste si vopred zistili, aké sú podmienky v prípade nepriaznivého počasia. Let balónom sa zvyčajne uskutočňuje ráno alebo večer, keď je vzduch stabilný a bez silného vetra. Let balónom sa neodporúča pri daždi, hmle, búrkach, snehu alebo pri teplotách pod bodom mrazu. Cena letu balónom sa môže líšiť podľa poskytovateľa, miesta, dĺžky letu, počtu ľudí v balóne a iných faktorov. Cena zahŕňa aj dopravu z miesta stretnutia na miesto štartu a späť, prípravu balóna, briefing a certifikát o absolvovaní letu.

Vyberte si dobrú agentúru a miesto letu

Let balónom je šport, ktorý vyžaduje profesionálne vedenie a správne podmienky. Preto je dôležité, aby ste si vybrali kvalitného poskytovateľa. Zážitky umocní vhodne zvolené miesto letu. Agentúry často ponúkajú rôzne možnosti zážitku s ohľadom na príležitosť, ku ktorej let kupujete. Let môže byť individuálny, skupinový, tematický a dokonca zásnubný. Keďže sa lety balónom ako i paragliding či vyhliadkové lety organizujú po celom Slovensku, iste nájdete miesto, ktoré chcete vidieť z výšky. Na Slovensku sa lieta balónom v rôznych lokalitách ako napríklad Bratislava, Trnava, Nitra, Trenčín, Žilina, Banská Bystrica, Košice i menšie mestá.

Na let balónom sa pripravte

Let balónom je zážitok, na ktorý sa treba dobre pripraviť. Pred letom by ste mali dodržať niekoľko odporúčaní. Nejedzte tesne pred letom ťažké jedlá, aby ste predišli nevoľnosti a závratom. Oblečte sa pohodlne a v prípade chladnejšieho počasia oblečenie vrstvite. Vyhýbajte sa syntetickým materiálom, ktoré sa môžu zapáliť a voľným, povievajúcim šatám.

Vo výške je slnečné žiarenie oveľa silnejšie, a preto nezabudnite so sebou vziať slnečné okuliare a opaľovací krém. Na zaznamenanie spomienok si zbaľte fotoaparát. Dodržiavajte pokyny a inštrukcie pilota. Počúvajte pozorne briefing, kde sa dozviete o pravidlách a postupoch letu. Nebojte sa položiť pilotovi otázky, ak vás niečo zaujíma.

Možnosti spestrenia letu balónom

Let balónom je samo o sebe úžasný zážitok, ale môžete si ho ešte viac spestriť a obohatiť. Zorganizujte si piknik v koši balóna. Vezmite so sebou občerstvenie, nápoje, poháre, príbory, prípadne košík a obrus. Vychutnajte si romantickú večeru alebo raňajky s výhľadom na krajinu. Ak sa jedná o výnimočný let ako je zásnubný let, zoberte so sebou profesionálneho fotografa alebo kameramana.

Autor: Gabriela Kudláčová

 

Čítané: 86 x