Spánok i milostný život. Farby v spálni ovplyvnia veľa

Datum: 25.08.2023

Všetko, čo nás obklopuje, vplýva na naše psychické zdravie. Vplyvu farieb na psychiku sa zaoberajú mnohí odborníci, ktorí odhalili záhady pôsobenia farieb na ľudí.

Spánok i milostný život

Pozor si dávajte hlavne na farby v domácnosti, kde pobývate väčšiu časť dňa. Dnes sa spoločne pozrieme na zúbok farbám, ktoré podporia kvalitný spánok i milostný život.

Spánok ovplyvňuje veľa faktorov

Na spánok majú vplyv faktory ako pohodlný matrac, dostatočne veľké lôžko, anatomický vankúš alebo ľahký paplón. Tieto faktory vplývajú na spánok samotný, ale na usínanie má vplyv okolité prostredie a to, čo pred spánkom robíte. Veľmi nebezpečné sú parazity, ktoré sa usádzajú v matracoch a lôžkovinách. Preto je dôležitá hygiena a výber materiálov, ktoré sú vzdušné. Okrem parazitov je nočnou morou pleseň. Pleseň sa môže usadiť v textíliách i na stene. Napadnuté textílie musíte vymeniť a na steny použiť savo proti plesniam.

Z činností, ktoré vplývajú na spánok musíme menovať napríklad čítanie knihy pred spánkom, ktoré upokojí. Sledovanie televízora pôsobí kvôli modrému svetlu opačne. Pozor tiež na dynamické aktivity pred spaním, mastné a pikantné jedlá, kofeín či alkohol. Keď vynecháte škodlivé činnosti, kúpite kvalitnú posteľ a k tomu pridáte trochu alchýmie s farbami, usínať sa vám bude jedna radosť.

Ktoré farby sa do spálne nehodia

Začneme z opačnej strany, a to výsledkami výskumu ohľadne farieb, ktoré do spálne nepatria. Keď navštívite predajne farby laky s úmyslom kúpiť farbu na stenu do spálne, vyhnite sa čiernej a hnedej farbe. Podobne je na tom šedá farba. Tieto farby pôsobia stiesnene, tvoria bariéru a absolútne nevhodné sú pre ľudí, ktorí trpia úzkosťou.

Ktoré farby spánku prospievajú

Pri výbere farieb sa nemusíte striktne držať základnej farebnej RAL škále. Nejedna drogéria ponúka služby miešania farieb, ktoré vyhovejú vašim individuálnym požiadavkám. Miešanie farieb sa stáva čoraz väčším trendom. Ak sa chcete v spálni cítiť dobre, harmonizovane a rýchlo usínať, vymaľujte steny v spálni zelenou a modrou farbou. Zelená je farba prírody, vo všetkých evokuje pokoj a rovnováhu. Modrá farba preukázateľne znižuje tep a vzbudzuje pocity šťastia. Dajte však prednosť bledo modrej farbe.

Uspokojivý milostný život

V spálni nielen spíme, ale sa tiež venujeme partnerovi. Dokonca aj na sexuálny život dokáže vplývať farebná schéma spálne. Ak potrebujete dobiť energiu, ktorá vám často chýba, zaraďte do spálne žltú farbu. Stačí, keď bude na doplnkoch a dekoráciách. Na sexuálny život pozitívne vplýva tiež už spomínaná zelená farba, piesková a béžová. Nabudiť môže aj červená, ale jej prílišná sýtosť v spálni rozptyľuje myseľ.

 

 

Čítané: 128 x